Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján

A beteg májába fúródott a tűződrót. Az ellenőrzés elmulasztása az orvosi műhiba.

 

Az idős beteg egy baleset során vállcsönttörést szenvedett. A traumatológus a törött csontokat tűződróttal rögzítette, azonban a szakmai szabályait megszegte azzal, hogy a beavatkozás során nem végzett kontroll röntgen felvételt. Az orvosi műhiba miatt vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az ügyészségnek a nyomozók.

"Műtét után meghalt a beteg: a májába fúródott a tűződrót

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság eljárást folytatott foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Dr. S. László ellen.

– A rendelkezésre álló adatok alapján október 18-án egy idős nő otthonában elesett és vállcsonttörést szenvedett – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságsajtószolgálata. – A kórházba szállítását követően a műtétet végző 57 éves orvos a törött csontokat tűzéssel rögzítette. A doktor azonban foglalkozásának szabályait megszegte azzal, hogy a beavatkozást követően nem készített kontroll röntgenfelvételt. A beteget otthonába bocsátotta, azonban állapota rosszabbodott. Az ezt követően végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a csontokat rögzítő tűződrót kimozdult a helyérő és az idős asszony májába fúródott. A drótot újabb műtéttel eltávolították a májból, azonban a beteg néhány héten belül meghalt.
– A nyomozók Dr. S. Lászlót – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – közölte az SMRFK. – A megyei főkapitányság az eljárást befejezte, és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Siófoki Járási Ügyészségnek.

2013. december 8. 07:00 Sonline"

 

vissza