A petefészkét távolították el a "vakbélműtét" kapcsán. Hihetetlen műhiba.

 

A petefészkét távolították el a "vakbélműtét" kapcsán. Hihetetlen műhiba.

A történet olyan hihetetlennek tűnik, hogy felmerülhetnek kételyek a valóságtartalmával kapcsolatban. Amikor olyan meglepő műhibákról tudósít ugyanis a sajtó, mikor a hibát a beteget ellátó orvosok sokaságának kell(ene) észlelnie, de arra mégsem kerül sor, mindig felvetődik a kérdés: vajon nem maradtak ki fontos részletek, melyek esetleg más megvilágításba helyeznék a történteket.

 

A Kiskegyed.hu írta:

„Brutális orvosi műhiba okozta a nő halálát

2013.06.15.

Maria vakbélműtétre ment, helyette eltávolították a petefészkét. És ez még csak a kezdet volt a szörnyű kálváriában.

A nyomozás már véget ért, mégsem tud „megnyugodni” Maria De Jesus családja. Nem is tudják, hogyan fogják tudni valaha is megemészteni a halálát, a módját, de legfőképpen az értelmetlenségét.

Maria egy 32 éves szép anyuka volt, aki férjével izgatottan készült negyedik gyermekük születésére. Öt hónapos terhesként ment az essexi Queen Kórházba hasi fájdalomra panaszkodva, megvizsgálták az orvosok, és közölték vele, hogy vakbélgyulladása van, amit műteni kell. Eddig nem is lenne baj a történettel, de orvosi műhiba történt: a féregnyúlvány helyett a nő petefészkét távolították el. Hogy hogyan sikerült a vakbelet összetéveszteni a petefészekkel, máig tisztázatlan kérdés.

A vakbélgyulladás diagnosztizálása és a „műtét”, valamint az asszony későbbi halála között három hét telt el, pokoli fájdalommal. A halála előtt két nappal megint megvizsgálták, és az orvos döbbenten látta, hogy a vakbelet nem távolították el, de ekkor már késő volt. A nő nagy fájdalmak közepette elvetélt és egy órával később meghalt a műtőasztalon a második műtét közben, amikor ténylegesen megpróbálták eltávolítani a vakbelét. A perforáció nyomán keringési elégtelenség alakult ki, ami megfelelő kezelés híján a nő halálához vezetett.
– A feleségemnek nem volt esélye az életben maradásra – mondta Maria férje. – Azt a három hetet szörnyű fájdalmak között töltötte. Pedig előtte csodálatos anya volt, és gyönyörű nő, tele élettel, csodálatos anya. Nem tudom elhinni, mit tettek vele. Nem kellett volna meghalnia!

Elhanyagolták, a protokollokat figyelmen kívül hagyták, és a hozzáértés teljes hiányáról tettek tanúbizonyságot. Felelniük kell!”

 

Dr. Petrássy Miklós ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász:

A fenti eset olyan hihetetlen, hogy kommentálni nem lehet, jó lenne ismerni a részleteket. Egy operáció során eltávolított szervet/szervrészletet szükségszerűen kórszövettani vizsgálatra küldik, ha máskor nem, akkor biztosan ki kellett volna derülnie a tévedésnek. A cikk szerint a műtétet követő 3 hét alatt pokoli fájdalmakat élt át a beteg, de csak a halála előtt 2 nappal vizsgálták újra. Mi történt a beteggel a műtétet követő időszakban, milyen vizsgálatokra került sor, azok milyen eredménnyel zárultak ?

vissza

Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján