Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján

Az ép lábból próbálták eltávolítani az implantátumot. Orvosi műhiba a gyerekkórházban.

 

Az ép lábból próbálták eltávolítani az implantátumot. Orvosi műhiba a gyerekkórházban.

A brassói gyermekkórházban az orvos az egészséges jobb lábat vágta fel, s miután nem találta a fémet, kénytelen volt a balt is megoperálni. Állítólag a nővér nem tűntette fel a röntgenen, hogy melyik lábról készült, ill. nem látszódott a korábbi műtét nyoma sem. Mindezektől függetlenül az orvosi műhibáért az orvos felelőssége is nehezen vitatható.

"Brassó: Orvosi műhiba a gyerekkórházban.

Fém implantátum kivételéért vitték kórházba Mihai Dorca-t, egy 7 éves fogarasi születésű gyermeket. A sebész a bal lába helyett a jobb lábából próbálta eltávolítani a fémet, de nem találta, így a jobb lábát is felvágta és elvégezte a rutin-beavatkozást.

Mihai Ruja sebész vétkességét az orvosi kamara fogja felülvizsgálni, s két hét alatt teszi közzé álláspontját, ugyanis a gyerek szülei feljelentették az eset miatt. A feljelentés közel egy hónappal ezelőtti (január 14-én) eset következményeként történt, és így vált sajtótémává. A kisfiúnak az egészséges lábán, a szülők szerint most van egy 3,5 cm-es, a kórház szerint 1 cm-es vágás. Úgy tűnik a röntgen-felvételt készítő nővér nem tüntette fel, melyik lábról készült a felvétel. A tavaly júliusban történt előző beavatkozás helye sem látszik, így történhetett meg a sajnálatos orvosi tévedés. A műhibák esetén a páciensek vagy hozzátartozóik kárpótlásra jogosultak, az orvos pedig az eset súlyossága függvényében figyelmeztetésben, fizetés leszázalékolással vagy munkahelyével fizethet.

M.István - brasso.info"

(A kép illusztráció)

vissza