Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján

Bizonyosan orvosi mulasztás a kismama halála, ha hetek óta kórházban feküdt ?

 

Bizonyosan orvosi mulasztás a kismama halála, ha hetek óta kórházban feküdt ?

Emberi mulasztást sejt felesége tragikus halálesete okaként az özvegy. Szerinte ha egy kismama a szülést megelőző 6 hétben kórházban, orvosi ellenőrzés alatt van, nem hallhat bele a szülésbe. Bizonyára erősíti a gyanúját, hogy a fogadott orvos elérhetetlen, a kórházból még senki sem fejezte ki részvétét.

/hvg.hu 2017.12.19./

Emberi mulasztás miatt halt meg a hármasikrek édesanyja ?

A fogadott orvos elérhetetlen, a kórházból még senki sem fejezte ki részvétét.

Emberi mulasztást sejt felesége halálának hátterében a hajdúszoboszlói hármasikrek édesapja. Fábián Tamás nem tudja elfogadni a diagnózist – írja a borsonline.hu.

A megtört édesapa a lapnak elmondta: mióta felesége meghalt, a fogadott orvosuk elérhetetlen, és a kórházból sem kereste senki, hogy részvétét fejezze ki. A borsonline.hu emlékeztet rá, hogy az óvónőként dolgozó fiatalasszonynál a terhesség 32. hetében vé­geztek császármetszést, ám miután a három babának életet adott, rosszul lett, és elhunyt.

Fábián Tamás magára maradt a gyermekeivel, úgy érzi, hogy a kórházban hibázhattak a felesége halála előtt: "Egy 32 éves, fiatal nő, aki szülés előtt hat héten át a kórházban feküdt orvosi ellenőrzés alatt, nem halhatott volna bele a szülésbe. Emberi mulasztás történhetett, főleg a szülés előtti napokban."

A 29 évesen megözvegyült kamionsofőr azonban egyelőre nem szeretne senkit sem megvádolni, még várja a boncolás eredményét. Ha kiderül, hogy valaki hibázott, feljelentést tesz a rendőrségen – írja a bulvárlap.

A tragédia után a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közleményben reagálva azt írta, a lombik eljárásban hármas ikerterhességgel fogant kismama veszélyeztetett terhesség miatt a 26. héttől bent feküdt a klinikán. A 32. hétre súlyosbodó anyai betegség miatt orvosai császármetszést indítottak nála december 15-én.

Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a lappal közölte: az ügyben nem indult büntetőeljárás. A babák jól vannak, az intenzív osztályon erősödnek, az apa mindennap bemegy hozzájuk, félórát tölthet velük. A Debreceni Klinikán nem nyilatkoznak, fenntartják a korábban kiadott közleményüket, miszerint közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják a halálesetet.

Mint arról beszámoltunk, néhány nap alatt több mint 16 millió forint gyűlt össze a csecsemőknek és a gyászoló édesapának.

vissza