Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján

Ez már nem ápolói műhiba, hanem gyilkos ápoló.

 

Ez már nem ápolói műhiba, hanem gyilkos ápoló.

Egy olasz ápolónőt azzal vádolnak, hogy káliuminjekcióval megölt egy 78 éves beteget. További vizsgálatok azt derítették ki, hogy megelőző 38 váratlan haláleset bekövetkeztekor kivétel nélkül ugyanezen ápolónő volt műszakban. A gyilkos azzal magyarázta tettét, hogy idegesítőek voltak a betegek.

Idegesítették a betegei – megölte őket.

2014. 10. 14. 09:59 /Index/

Letartóztattak egy olasz ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy megölte közel 40 betegét, mert őket, és/vagy azok rokonait idegesítőnek találta, írja a news.com.au. A 44 éves pugliai Daniela Poggialit a hét elején azután vették őrizetbe, hogy egy káliuminjekcióval megölte egy Rosa Calderoni nevű 78 éves páciensét.

Az idős nő egy átlagos betegséggel került a kórházba, mielőtt váratlanul meghalt. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a véráramba fecskendezett nagy mennyiségű kálium szívleállást okozott nála. A halála után vizsgálatot indítottak, és további 38 váratlan halálesetet találtak, és kivétel nélkül mind akkor történt, amikor Poggiali volt ügyeletben.

Az ápolónő egyik kollégája úgy írta le, hogy Poggiali mindig nagyon hideg volt, de szívesen dolgozott. Egy másik kollégája pedig arról beszélt, hogy egyszer azt látta, ahogy Poggiali erős hashajtót ad a betegeknek a műszak végén, ezzel nehezítve meg az ügyeletet tőle átvevő kollégái munkáját.”

vissza