Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján

Magára hagyták a kórházban a fuldokló asszonyt

 

Magára hagyták a kórházban a fuldokló asszonyt

Végső kétségbeesésében a családját hívta fel a kórházi intenzív osztályról Dorothy Simpson (†86), hogy segítsenek rajta, mert nem kap levegőt, de a nővéreket hiába hívja. Mire a fia húsz perccel később beért a kórházba, az idős nagymama már halott volt, miközben a nővérhívó még mindig riasztott.

A Blikk.hu írta:

"Magára hagyták a kórházban a fuldokló asszonyt

2013-11-20 18:15:00

Hengistbury Head – Végső kétségbeesésében a családját hívta fel a kórházi intenzív osztályról Dorothy Simpson (†86), hogy segítsenek rajta, mert nem kap levegőt, de a nővéreket hiába hívja. Mire a fia húsz perccel később beért a kórházba, az idős nagymama már halott volt, miközben a nővérhívó még mindig riasztott.

Az asszony csaknem egy órán át küzdött az életéért, de hiába nyomta a gombot, s jelezték a létfenntartó gépei a bajt, senki sem nézett felé. A család természetesen feljelentést tett, és miután kivizsgálták az esetet, a kórház bocsánatot kért. Ám Dorothy családja nem hagyja ennyiben a dolgot, kártérítést követelnek a nagyi haláláért.

Dorothy Simpsont halála előtt két héttel vették fel a Dorset megyei Royal Bournemouth kórházba, ahol súlyos tüdőbetegséggel kezelték. Az asszonyt az úgynevezett őrzőben helyezték el, ahol – hasonlóan az intenzív osztályokhoz – életfunkciókat figyelő gépre tették, amely folyamatosan mérte a szívműködését, vérnyomását, és figyelte a légzését, a vér mindenkori oxigéntartalmát. Az ilyen gépek a normálistól eltérő értékek esetében azonnal éles, sípoló hanggal jeleznek nemcsak a kórteremben, de a központi nővérpultnál is. Ráadásul Dorothy ágyánál nővérhívó gomb is volt, amelyet hiába nyomott meg többször is, mikor fulladásos rohama rosszabbodott.

Az asszony fél óra reménytelen riasztás után hívta fel mobiltelefonján a fiát, és nagy nehezen elmondta: alig kap levegőt, de hiá ba nyomja a nővérhívót, hiába sípol a gép, nem jön senki, ő pedig képtelen kiszállni az ágyból. A fia az ijesztő helyzetet hallva azonnal a kórházba hajtott, alig húsz perc alatt odaért édesanyja betegágyához, de akkorra Dorothy már halott volt. Legnagyobb döbbenetére a nővérhívó még mindig szólt, a gép pedig éles hanggal jelezte a szívmegállást. Orvosi segítség viszont még akkor sem jött.

Édesanyám idős volt, és súlyos tüdőbetegségben szenvedett, de az orvosok szerint gondos ápolás mellett még hónapokig élhetett volna – mondta a Daily Mailnek az asszony fia, Steve. – Rettenetesen dühös vagyok, mert nem lett volna szabad így meghalnia, egyedül, rettegve, harcolva az oxigénért

A kórházi belső vizsgálat kimutatta, hogy aznap éjjel az előírtnál kevesebb nővér teljesített szolgálatot az őrzőben, bár még ez sem magyarázat arra, hogyan jelezhetett majd egy órán át a nővérhívó és a létfenntartó gép riasztója is anélkül, hogy azt bárki észrevette volna.

K. Á."

vissza