Méhnyakrákszűrés elmaradása. Az orvosi műhiba miatt árván maradt a kisfiú.

 

Nem ismerték fel az orvosok, hogy a kismama méhnyakrákban szemved. Állítólag sem rutinból, sem a fájdalmak és vérzés ellenére sem vettek kenetet rákszűrésre. A diagnózis felállításakor már gyógyíthatatlan stádiumban volt a betegség. Az orvosi műhiba miatt kisfia 3. születésnapját sem érhette meg az anya.

„ISZONYÚ MŰHIBA: KISFIA 3. SZÜLINAPJÁT SEM ÉRTE MEG

2014.07.20. 14:00 | Bors 

Nem ismerték fel az orvosok, hogy méhnyakrákban szenved egy fiatal anya. Két és fél évig kínlódott a betegségével, mire meghalt.

Még alig volt 20 éves Keely Devine, amikor életet adott első kisfiának, Jaydennek. Ám fiatal kora ellenére a nővel madarat lehetett volna fogatni, örömmel fogadta a kicsi érkezését. Boldogsága azonban nem lehetett sokáig felhőtlen: a szülés után vérezni kezdett, és erős fájdalmak kínozták. Az orvosok szerint azonban még túl fiatal volt ahhoz, hogy méhnyakrákja legyen, így kenetet sem vettek tőle, amiből megállapítható lett volna a betegség – írta a brit Mirror.

A szülése utáni két és fél évben Keely hatszor került kórházba, ám orvosai mindvégig csak azt mondták, összeszedett valamiféle fertőzést, amire a legjobb kezelés egy fogamzásgátló spirál behelyezése volna. Mire felfedezték, hogy egy szimpla nőgyógyászati fertőzésnél jócskán többről van szó, a betegség már olyannyira elhatalmasodott a fiatal édesanyán, hogy az egész medencéje tele volt áttétekkel.

Az addig figyelmetlen orvosok azonnal megkezdték a kemoterápiát és a sugárkezelést, ám hiába, a daganatok addigra Keely belein és húgyhólyagján is megjelentek. Pár hónappal később, kisfia harmadik születésnapja előtt Keely életét vesztette.

Gyászoló édesanyja, Alexandra Dickinson még most is alig tudja felfogni, ami történt.

– Alig várta a kicsi érkezését, és minden vágya az volt, hogy lássa felnőni. Szívszorító volt látni, ahogy hónapokon keresztül küzd a betegséggel. Félt és rengeteg fájdalma volt. Remélem, hogy egyszer kiderül, miért kellett meghalnia a lányomnak, és miért nem vették észre az orvosok két és él évig, hogy ekkora a baj - mondta az édesanya.

A méhnyakrák korai stádiumában felismerve jól kezelhető és gyógyítható. A legtöbb európai országban azonban csak 25 év felett, vagy még ennél is később hívják be a nőket rendszeres szűrésre. Pedig Keely esete is bizonyítja, hogy bizony indokolatlanul fiatalon, akár 23 évesen is elragadhatja a nőket a halál.”

Borsonline írta.


 

 

vissza

Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján