Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján

Orvosi műhiba a "Maradj talpon!" forgatásán ?

 

Orvosi műhiba a "Maradj talpon!" forgatásán ?

Meghalt egy statiszta a népszerű vetélkedő forgatásán. Az élettársa szerint a cukorbeteg Kinga inzulinhiány miatt vesztette életét. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vizsgálata során szakmai szabályszegés nem állapítható meg. Az ügyben az elhunyt beteg élettársa büntetőfeljelentést tett ...

A borsonline.hu írta:

Feljelentést tett a Maradj talpon! forgatásán meghalt Kinga élettársa

Tovább folytatja harcát Boda Sándor. A férfi szerint gondatlanság miatt halt meg 32 éves élettársa a Maradj talpon! című vetélkedő tavalyi forgatásán. Sándor feljelentést tett, rendőrségi vizsgálatot követel.

2016.06.10. 03:20 M. S.

 

A Bors több cikkben foglalkozott Dobos Kinga tragédiájával. A nő statisztaként vett részt a Gundel Takács Gábor nevével fémjel­zett, Maradj talpon! című MTVA-s vetélkedő tavaly szeptember 22-i forgatásán. Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt.

Élettársa, Boda Sándor szintén statisztaként volt jelen, szerinte a cukorbeteg Kinga az inzulinhiány miatt vesztette életét. A fiatal nőért ugyan előbb esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett, de sem a forgatáson jelen lévő egészségügyi személyzetnél, sem a mentőknél nem volt inzulin. Sándor panaszt tett az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál. A vizsgálat már lezárult, a hivatal szerint szakmai szabályok megszegése nem állapítható meg, fellebbezésre nincs lehetőség.

Boda Sándor nem nyugszik bele, hogy szerelmét nem tudták megmenteni. Senkinél nem volt inzulin

Sándor az Emberi Erőforrások Minisztériumát is megkereste, majd végső elkeseredésében a rendőrséghez fordult.

– Május 30-án a Teve utcában tettem feljelentést, becsatoltam a minisztériumból kapott választ is, amelyben volt egy olyan mondat: „elképzelhető, hogy műhiba történt”. A feljelentést foglalkozás körében elkövetett halált okozó tevékenység ügyében tettem meg – magyarázta Sándor, aki a tragédia után Finnországba költözött, de néha hazalátogat. Ezúttal Erdélybe is elutazott, hogy felkeresse kedvese sírját, hiszen Kingát ott helyezték végső nyugalomra.

A Borsnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette a feljelentés té­nyét, egyelőre nem indult eljárás az ügyben.

vissza