Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján

Embert próbáló körülmények között dolgoznak a mentősök is

 

Embert próbáló körülmények között dolgoznak a mentősök is

"Előbb segítséget kért, majd önmagából kikelve szidalmazta és megütötte a győri mentőápolót. A 39 éves gyanúsított előbb segítséget kért, majd önmagából kikelve szidalmazta a mentőápolót, akit meg is ütött."

Ha az orvosi műhibákról írunk, feltétlenül hírt kell adni a körülményekről is.

"Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított eljárást Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya T. János 39 éves banai lakos ellen, aki még pénteken megütött egy mentőst - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
A győri mentőállomásra 2013. december 20-án ment be két férfi. Egyikük keze vérzett, ezt szerette volna, ha a mentőszolgálat munkatársai azonnal ellátják. Mivel a mentőápolók a baleseti sebészetre irányították, a férfi előbb szóváltásba kevere
dett velük, majd egyre erőszakosabbá vált, végül szinte önkívületi állapotba került.
A 39 éves T. János egy váratlan pillanatban arcon ütötte a mentőszolgálat munkatársát, majd folyamatos szitkozódások közepette próbálta ismételten megütni, sikertelenül. A helyszínre érkező járőrök fékezték meg az őrjöngő férfit, akit sérülései ellátására kórházba vittek.
(HVG - police.hu)"
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak tényállását a Btk. 311.§-a szerinti utalás alapján a 310.§-ból ismerhetjük meg:

(A hivatalos személyes elleni erőszak bűncselekménye szerint  büntetendő az is, aki az ott meghatározott bűncselekményt közfeladatot ellátó személy ellen követi el.)

Hivatalos személy elleni erőszak
310. § (1) Aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt
a) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz,
b) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel intézkedésre kényszerít, vagy
c) eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz,
bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott csoport szervezője vagy vezetője öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Aki hivatalos személy elleni erőszak elkövetésére irányuló csoportban részt vesz, vétség miatt két évig, a csoport szervezője és vezetője bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) Aki hivatalos személyt vagy külföldi hivatalos személyt az eljárása miatt bántalmaz, az (1)-(4) bekezdés szerint büntetendő akkor is, ha a bántalmazott a bűncselekmény elkövetésekor már nem hivatalos személy vagy nem külföldi hivatalos személy.
(6) Aki hivatalos személy elleni erőszakra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(7) Nem büntethető a (4) bekezdés alapján a csoport résztvevője, ha a csoportot önként vagy a hatóság felhívására elhagyja.
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

vissza