Hírek, érdekességek műhibákról

Sajtóban megjelent esetek ügyvéd-szakorvos kommentárral

Olvasom

Ügyvéd, szakorvos, eü-i szakjogász

Ha műhiba történt, keresse fel a specialistát !

Megismerem

Gyakori kérdések

Legtöbben kérdezik ...

Megismerem

Online, ingyenes tanácsadás - műhiba

Orvosi műhiba ügyekben ingyenes tanácsadás ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász által

Online, ingyenes tanácsadás

ORVOSI MŰHIBA PORTÁL

Tisztelt Olvasó !

Az „orvosi műhiba portált” rendhagyó célból hoztam létre. A legtöbb orvosi műhibával foglalkozó oldal ügyvédi honlap, jogi- vagy orvosi szempontból készült szakmai anyagokat tartalmazó honlap, jogi fórumok orvosi műhibával foglalkozó tartalmai stb. Jelen „portál”  a téma iránt azon érdeklődőknek készült, akik többek szeretnének tudni a bulvársajtóban megjelent híreknél, ill. azok közérthető orvosi-jogi hátterére kíváncsiak anélkül, hogy tudományos alapossággal készült szakmai anyagok kevésbé érdekes eszmefuttatatásait szeretnék böngészni.     

A sajtóban orvosi műhibákkal, orvosi mulasztásokkal kapcsolatban megjelent érdekesebb cikkeket gyűjtöm össze. Kerülöm azokat, melyekből még megközelítőleg sem derül ki, hogy valójában miről is van szó. A cikkek legtöbbjét rövid orvosi és/vagy jogi kommentárral láttam el - törekedve a közérthetőségre és a rövidségre. Saját tapasztalatból, saját ügyeim révén is rendre találkozom azzal, hogy a sajtó félinformációkat közöl, egyoldalúan számol be a sokszor rendkívül bonyolult orvosi műhiba esetekről, perekről. A cikkek valós háttere tehát lényegesen eltérhet a ténylegesen történtekről. Aki saját magát, vagy hozzátartozója érintően orvosi műhibát feltételez, soha ne kizárólag a sajtóban megjelent hírekre, a cikkekben szereplő kártérítési, sérelemdíj összegekre stb. alapítsa elképzeléseit, mindenképpen konzultáljon az orvosi műhiba ügyekben járatos ügyvéddel.

Amennyiben jelen orvosi műhiba portálra annak okán került, hogy orvosi műhibával érintett, és információkat próbál szerezni az interneten, javaslom tájékozódjon az ügyvédi honlapomon található tartalmakból.  

 

Dr. med. et jur. Petrássy Miklós LL.M. ügyvéd, szakorvos, egészségügyi szakjogász

www.petrassydr.huwww.hepatitiskarterites.hu

1062 Budapest, Bajza u. 23. fszt.1. 06/30 348-8292


Orvosi műhiba esetek

A beteg akaratereje győzi le az orvosi műhiba következményeit

Az origo számolt be egy esetről, mikor a szülés során bekövetkezett orvosi műhiba következményeként súlyos mozgásszervi károsodás állt elő. A cikk elsődlegesen a beteg küzdelmére és végső soron az akaraterejének a sikerére koncentrál, melynek révén mára a beteg teljes életet élhet. Külön kommentárt nem fűzök a cikkhez, annak megírásához az orvosi műhibákkal kapcsolatban kikérték és megírták a véleményemet.

tovább

A mentésirányítás hibázhatott - nem orvosi műhiba volt

A mentésirányítás hibázhatott - nem orvosi műhiba volt

Későn érkezett a mentő az újraélesztésre szoruló fiatalemberhez. Budáról küldtek egy mentőápolós mentőegységet a csúcsforgalomban a Nyugati téri helyszínre, miközben néhány percre a Markó utcai mentőközpontban emelt szintű újraélesztésre képest mentőtisztes mentőkocsi személyzetének kiadták az ebédidőt. Ők mit sem tudtak arról, hogy a közelben civilek küzdenek a beteg életéért.

tovább

Orvosi műhiba miatt állt le Chuck Norris feleségének a veseműködése ?

Reumás ízületi gyulladás miatt MR vizsgálat készült. A vizsgálathoz használt kontrasztanyagra gyanakodnak, ami veseelégtelenséget okozhatott.

tovább

Bizonyosan orvosi mulasztás a kismama halála, ha hetek óta kórházban feküdt ?

Bizonyosan orvosi mulasztás a kismama halála, ha hetek óta kórházban feküdt ?

Emberi mulasztást sejt felesége tragikus halálesete okaként az özvegy. Szerinte ha egy kismama a szülést megelőző 6 hétben kórházban, orvosi ellenőrzés alatt van, nem hallhat bele a szülésbe. Bizonyára erősíti a gyanúját, hogy a fogadott orvos elérhetetlen, a kórházból még senki sem fejezte ki részvétét.

tovább

A kórházi sorozatgyilkos ápoló tette nem műhiba, hanem emberölés.

A kórházi sorozatgyilkos ápoló tette nem műhiba, hanem emberölés.

A német ápoló a vád szerint 106 embert gyilkolt meg azért, hogy bizonyítani tudja az újraélesztés területén szerzett jártasságát.

tovább

Börtönbe kell mennie műhiba miatt Geréb Ágnesnek

"A szülésznőnek nem azért kell börtönbe mennie, mert egy törékeny szabadságharcos, hanem halált és maradandó fogyatékosságot okozó gondatlanság miatt." /Balavány György hvg.hu/

tovább

Kuruzslás miatt kell felelnie az állatorvosnak - reménykedő rákbetegek pénze

Kuruzslás miatt kell felelnie az állatorvosnak - reménykedő rákbetegek pénze

Rákkutató professzornak kiadva magát daganatos betegek gyógyulásba vetett reményével élt vissza az állatorvos a vád szerint. A kuruzslás miatt folyt nyomozás adatai szerint sosem végzett rákkutatási tanulmányokat, a diplomáját pedig az Állatorvosi Egyetemen szerezte. Hasonló ügyek hátterét egy országos napilap mutatta be korábban. Az alternatív gyógyászat legfőbb célcsoportját a városi, diplomás, internethasználó fiatal felnőttek alkotják.

tovább

Orvosi műhiba a "Maradj talpon!" forgatásán ?

Orvosi műhiba a "Maradj talpon!" forgatásán ?

Meghalt egy statiszta a népszerű vetélkedő forgatásán. Az élettársa szerint a cukorbeteg Kinga inzulinhiány miatt vesztette életét. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vizsgálata során szakmai szabályszegés nem állapítható meg. Az ügyben az elhunyt beteg élettársa büntetőfeljelentést tett ...

tovább

Rekordkártérítés orvosi műhibáért Csehországban. Súlyosan fogyatékos újszülött.

Rekordkártérítés orvosi műhibáért Csehországban. Súlyosan fogyatékos újszülött.

340 millió forintnyi koronát ítélt meg a bíróság Csehországban egy családnak. Születésekori orvosi műhiba miatt az újszülött vak, süket és részben béna lett. A gyermek folyamatos felügyeletet, gondozást igényel, csak gyomorszondán keresztül táplálható.

tovább

A szívizominfarktus gyógyítása helyett a feleség hátfájása természetgyógyászként

A szívizominfarktus gyógyítása helyett a feleség hátfájása természetgyógyászként

Az ügyeletes orvos a fokozott rizikójú beteg koszorúérbetegségre típusos mellkasfájdalmával érdemben nem foglalkozott, a beteg feleségének hátfájását azonban természetgyógyászként készséggel gyógyította volna a Heves Megyei Főügyészség orvosi műhiba miatti vádirata szerint.

tovább
További bejegyzések

Kapcsolat

Dr. Petrássy Miklós

ügyvéd, szakorvos

1062 Bp. Bajza u. 23. fszt.1.

Tel: +36-1/322-9776
Fax: +36-1/322-9776

mobil: 06/30 348-8292

www.petrassydr.hu, www.hepatitiskarterites.hu

petrassydr@t-online.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés alapján